Zomervakantie 2003


Klik op het plaatje voor vergroting en commentaar


Na wat proefnachtjes kamperen met de Pinksteren verkiezen we voor een vakantie in Frankrijk. Op internet komen we op een naturistische camping uit in de Vendee (Le Colombier). De camping ligt op 940 km. vanaf H'veld en dat moet in 1 nacht te rijden zijn. We vertrekken op zondag 20 juli om 0.30 uur vanuit een warm Nederland. De reis verloopt voorspoedig. Onderweg stoppen we een paar keer voor een sanitaire stop en wat koffie. Madelon houdt zich uitstekend. Ze heeft alleen wat moeite om na de stops weer in slaap te komen. Het laatste kwartiertje heeft ze het zwaar en huilt ze veel. We komen om 9.00 uur aan in St. Martin-Lars (=plaats van bestemming). Na een warm welkom en een korte rondleiding kiezen we een plaatsje uit waar we ons stulpje opbouwen. Na een duik in het zwembad lijkt de reis alweer lang geleden. Al snel hebben we aanspraak met andere 'jonge ouders'.

s'Middags gaan we op onderzoek naar de zwemvijver. Dit blijkt een visvijver waar niet gezwommen kan worden. Als Madelon om 16.00 uur naar bed gaat, gaat Peter op de fiets het glooiend landschap verkennen (1.10 uur - 35 km.). Het bergverzet komt hier heel goed van pas. s'Avonds eten we rijst met goulash. Voor het slapen gaan mag Madelon nog even spetteren in het babybadje wat op de camping aanwezig is.


maandag 21 juli

s'Morgens op zoek naar het bakkertje op de camping. s'Morgens boodschappen gedaan bij de Intermarche in Chantonay (15 km. verderop). Helaas geen Nederlands krantje, maar wel lekkere wijn. s'Middags naar het zwembad. We hebben nieuwe buren uit Lelystad. Aan het eind van de middag gaat Peter weer fietsen (1.20 uur - 35 km.). s'Avonds eten we 'Haricovers' We halen onze kaarten weer tevoorschijn (onze favoriete bezigheid op vakantie). De wijn vloeit rijkelijk (Peter = dronken).


dinsdag 22 juli

Vandaag gaan Monique en Madelon fietsen. Dit blijkt erg zwaar. s'Middags naar de Super-U in St. Hermine (10 km. verderop). Ook deze supermarkt is niet zoals we gewent zijn van de Franse grote supermarkten. Weer geen Nederlandse krant. s'Middags weer heerlijk gezwommen. We eten met wortels en (15 !!) visticks. s'Avonds hervatten we de kaartcompetitie.


woensdag 23 juli

Vandaag gaan we naar het strand. Na 5 kwartier rijden komen we aan bij het strand. Hier moeten we nog 500 meter door het zand banjeren. Dat valt niet mee met een kinderwagen. Het is er ook niet echt gezellig (erg rustig). Madelon vindt het te gek. Om 15.30 uur gaan we weer terug naar de auto. Onderweg doen we nog even boodschappen bij een grote Super-U. Hier hebben ze gelukkig een krantje. Madelon is moe van het strand en slaapt de hele terugreis. s'Avonds eten we sla met cordon-bleu's. De lucht betrekt en er lijkt een fikse regenbui aan te komen. Peter gaat wel fietsen, maar blijft een beetje in de buurt voor het geval dat het noodweer losbarst (45 min.). Madelon heeft iedere avond meer last om in slaap te komen. We sluiten de avond af met het lezen in onze boeken.


donderdag 24 juli

Het heeft vanacht geregend en ook de ochtend begint erg bewolkt. We houden de kleren maar aan. s'Morgens een beetje ronde de tent gekeuveld en s'middags gaan Monique en Madelon een stukje fietsen (15 km. en helemaal 'kas-af'). Ze worden op het zwaarste gedeelte geholpen door Peter die ze achterop gefietst is. Peter gaat nog een stukje verder (45 km. gem. 30,5 km/u). Gedurende de rit begint de zon weer te schijnen. Terug bij de tent gaan we douchen en gauw naar de bar om de finale van de tour-etappe te kijken (Van Bon, De Groot en Knaven in de kopgroep op weg naar Bordeaux). Servais wint! Hierna gaat Madelon slapen. Peter gaat zwemmen en Monique leest nog wat. We eten macroni. Om 21.00 uur gaat Madelon naar bed en wordt er nog wat gekaart. We sluiten de dag af met het luisteren naar de Wereldomroep.


vrijdag 25 juli

De dag begint weer bewolkt. We maken plannen voor de middag; Monique en Madelon gaan wandelen naar het dorpje St. Martin-Lars. Peter gaat naar de Tour de France (etappeplaats ca. 100 km. van de camping). Door de regen komen Monique en Madelon niet zo ver en vertoeven bijna de hele middag in de tent. Nog even naar de bar voor een bakkie koffie. Bij de Tour is het droog. Leuk om te zien hoe de reclamekaravaan binnenkomt en hoe de voorbereidingen worden getroffen voor de binnenkomst van de renners. Om ca. 18.00 uur is Peter terug bij de tent. We eten patat bij de bar en kaarten s'avonds nog wat.


zaterdag 26 juli

Volop regen. Alles is nu zo'n beetje nat. Het weerbericht geeft aan dat het morgen beter moet worden. Vandaag gaan met z'n 3-en naar de Tour de France. Nantes is de aankomstplaats van de individuele tijdrit. De reis van 90 km. verloopt moeizaam (bijna 2 uur). We kunnen wel dicht bij het parcours parkeren. In de stromende regen lopen we rond de finish en zien de renners stuk voor stuk binnenkomen (incl. Michael Boogaart). De terugreis verloopt voorspoediger (1.20 uur). Gelijk boodschappen gedaan. Doordat Madelon d'r middagdutje heeft gemist is ze er moe. Na het eten gaat ze het bed in. Ook Monique gaat om 20.00 uur met een boek het bed in. Peter gaat nog wat lezen.


zondag 27 juli

De dag begint weer bewolkt, maar droog. Na het ontbijt begint de zon alweer te schijnen. De camping komt weer tot leven. Peter gaat tevergeeft op een krantje uit. Monique en Madelon gaan eendjes voeren in het dorp. Deze blijken er echter niet te zijn. Peter gaat een rondje fietsen (50km. gem. 31.1 km/u). s'Middags in de bar gekeken naar de Tour (afsluitende etappe). Helaas verliest Mc.Ewen z'n groene trui. We eten erwten met een cheeseburger. De nieuwe buren ('de beul') zijn niet zo gezellig en maken veel ruzie met elkaar. s'Avonds lezen we nog wat.


maandag 28 juli

De dag begint met een stralende zon. s'Morgens blijven we bij de tent en doen we een wasje. Verder een beetje keutelen en praten met de gezellige buren aan de andere kant (Rob, Ellen en Romy uit Boxmeer). Het wordt wat bewolkter en besluiten naar een natuurgebied te gaan (Mervent). Het natuurgebied en het dorpje valt tegen. Gelukkig hebben ze er een dierentuin waar Madelon het erg naar d'r zin heeft. Teruggekomen op de camping is het weer een beetje opgeklaart. We eten nassi en drinken koffie in de bar. Madelon heeft vanavond helemaal geen zin om te slapen. Ons kaartavondje wordt er verstoord. Pas na 23.00 uur gaat ook Madelon slapen.


dinsdag 29 juli

Als we wakker worden, horen we weer druppels op de tent. Gelukkig wordt het snel droog. We kunnen buiten ontbijten. s'Middags naar Chantonay waar we een grote Hyper-U vinden! Da's altijd wat fijner boodschappen doen. We eten lekker; sla met vruchtjes, kalkoenvlees en een heerlijk toetje. Madelon gaat vroeg slapen omdat ze vandaag maar 1 slaapje heeft gedaan. We kaarten nog wat en Monique gaat om 22.00 uur slapen. Peter drinkt nog een borrel bij Rob en Ellen en gaat om 0.15 uur slapen.


woensdag 30 juli

't Begint een beetje saai te worden, maar weer een bewolkte morgen. We besluiten vandaag naar La Rochelle te gaan. Dit is een toeristische trekpleister op zo'n 80 km. van onze camping. Onderweg klaart het op. De stad is erg mooi. We bekijken de pracht en praal, maar ook de arme achteraf-straatjes. Na 4 uur door de stad slenteren gaan we weer richting huis. Onderweg eten we bij Mac. Donalds. Daar hebben ze een kinderstoel op wielen. Madelon vindt het helemaal te gek. Om 20.00 uur gaat Madelon slapen en wij lezen ons krantje voor de tent.


donderdag 31 juli

Wakker worden met een stralende zon. Iets wat een paar dagen gemist hebben. Nu is het dan zover. Dit houdt in dat we vandaag niet veel meer doen dan luieren bij/in het zwembad. Wat we verder hebben gedaan of gegeten zijn we door de warmte vergeten.


vrijdag 1 augustus

Weer een stralend zonnetje. Omdat we afgesproken hebben dat we vanavond samen met de buren een kampvuur gaan maken, moeten we zorgen voor een autovelg, hout en drank. s'Middags dus nog even naar de Hyper-U en naar het bos. Na het eten even (rijst met 'prutje') gezellig met z'n 3-en douchen. Madelon is erg moe en valt bij het drinken van de fles al in slaap. Om 20.00 uur gaat het vuurtje aan. Na wat geklungel van Peter komt Rob met een fles spiritus en het vuurtje brand. We kletsen wat en na een poosje komen ook de buren van Rob en Ellen erbij (Aart en Marjan uit Oosterhout). Het wordt donker, de wijn begint te werken en er wordt wat afgepraat en gelachen. Om 1.30 uur gaan we slapen. Moe maar voldaan.


zaterdag 2 augustus

't Begint saai te worden, maar weer volop zon. We beginnen af te tellen. Morgen de laatste dag, dus we genieten nog even van de mooie en vrije omgeving. s'Avonds voltooien we de kaartcompetitie. Monique heeft gewonnen. We gaan vroeg slapen (met het oog op de terugreis).


zondag 3 augustus

s'Morgens pakken we de kleren alvast in. Monique pakt ook de huisraad in en Peter gaat voor de laatste keer fietsen. Deze keer valt het hem behoorlijk zwaar. Gewoon beroerd van de warmte. En als je dan midden in de rimboe zit, pfff. Na het leeggooien van een bidon water over het hoofd gaat het wel weer, maar echt lekker is anders. Terug bij de tent pakken we de spullen en gaan we naar het zwembad. Het is druk in het kikkerbadje. Romy, Marie, Rik, Wout. Allemaal komen ze langs op deze (zeer) warme dag. Rond 17.00 uur gaan we terug naar de tent om de rest in te pakken. Bijzonder warm!, maar we krijgen er alles weer in. We eten nog even in de bar en gaan ca. 19.50 uur richting Holland.

Op weg naar huis is het tot Parijs behoorlijk druk. Vanaf Parijs is het erg rustig en kunnen we ons gemiddelde weer iets ophalen. 100 km. voor Lille stoppen we een keertje om te eten en te plassen. Dit is het enige moment waarop Madelon wakker wordt. Verder slaapt ze en droomt ze van dat mooie zwembad. Om 4.50 komen we aan in Hardinxveld, waar we direkt ons bed induiken.

Al met al kunnen we terugkijken op een lekkere vakantie in een minder spectaculaire omgeving in vergelijking met andere jaren. Madelon heeft zich erg goed vermaakt en dat vind je als ouder toch het belangrijkste.

Terug naar de beginpagina